ទឹកទំពាំងបាយជូរ ជាពិសេសទំពាំងបាយជូរស្វាយ មានសារធាតុប្រឆាំង នឹងរ៉ាឌីកាល់សេរី (Free Radicals) យ៉ាងច្រើន គឺច្រើនជាងក្រូច នឹងប៉េងប៉ោះ រហូតដល់៣ដងឯណោះ ។យោងតាមរបាយការណ៍ របស់ក្រុមការងារ នៅក្នុងសហរដ្ឋអាមេរិច បានពិសោធន៍រកឃើញថា អ្នកដែលពិសា ទំពាំងបាយជូរពណ៌ស្វាយ មួយថ្ងៃ១កែវ ក្នុងរយៈពេល២សប្តាហ៍ សរសៃឈាមបេះដូង រឹតតែមានសុខភាព រឹងមាំទ្វេឡើង ហើយឈាមក៏មិនខាប់កកដាច់ជារយៈៗ ដែលជាហេតុបង្កអោយ ស្ទះសរសៃឈាម នោះទៀតផង ។
(ដកស្រង់ពីទស្សនាវដ្តី អង្គរធំ ច្បាប់ ១៦៧)
No comments:
Post a Comment